Materialprestanda


Seiteninhalt:
material-com-4.jpg
material-com-11

För att alltid kunna garantera våra cellplasters kvalitet har de genomgått omfattande provningar i vår interna falltestanläggning. Dessutom provas tryck- och rivhållfastheten regelbundet.

material-com-5.jpg
material-com-14

Genom avancerade processer har tekniska cellplaster på senare år blivit allt mer värmeresistenta och kan pressas i så gott som alla upptänkliga former genom varmformning. Tvärbundna NMC-cellplaster kan i korta perioder klara temperaturer på upp till 200° C.

material-com-6.jpg
material-com-12

Tack vare brandhämmande tillsatser kan vi anpassa våra cellplaster till olika brandsäkerhetsstandarder för särskilda tillämpningar.

material-com-7.jpg
material-com-15

En del av våra produkter finns som standard i upp till 15 färgvariationer. På begäran kan vi göra profiler i så gott som alla RAL-färger.

material-com-8.jpg
material-com-13

Över tiden gör solen att nästan alla färger dämpas. Genom att tillsätta UV-stabilisatorer fördröjs processen och därmed ökar cellplasternas och färgernas förväntade livslängd.

material-com-9.jpg
material-com-16

Genom tillsatser kan vi påverka cellplasternas alla egenskaper. Till exempel kan vi göra dem hårdare eller smidigare. Tillsatser gör också att vi kan framställa andra sorters cellplaster, med såväl öppna som slutna celler.

material-com-10