Materialbearbetning


Seiteninhalt:
matproc_1
matproc_10

Extrudering eller strängsprutning av cellplastprofiler och tvärbundna eller icke tvärbundna arkmaterial är en av våra specialiteter. Tack vare många års erfarenhet kan vi kombinera och optimera olika etapper i bearbetningen.

matproc_2
matproc_11

Genom samextrudering kan två olika materialegenskaper skapas i en enda process. Till exempel kan cellplaströr beläggas med ett lager ren PE. Cellplaster och andra material kan även samextruderas med färger. Möjligheterna är praktiskt taget oändliga.

matproc_3
matproc_12

NMC har en mängd patent påtermoplastiska bindemedel och limremsor på cellplastprofiler och filmer. Vi kan lägga skyddande cellplast på färdig billack, utan att lämna rester när den tas bort.

matproc_4
matproc_13

Många av NMC:s standardprodukter kan anpassas till relevant tillämpningsområde i en eller fler lamineringsprocesser. Det kan röra sig om cellplast på cellplast, laminering med substrat, horisontell eller vertikal, inbyggt eller fristående – allt är möjligt.

matproc_5
matproc_14

Med hjälp av varmformning kan våra cellplaster värmas upp och formpressas. En lång rad extremt komplexa designkriterier kan uppfyllas och vi kan till och med producera tredimensionella slutprodukter.


matproc_6
matproc_15

CNC:s vattenskärningsanläggningar används för att skära till våra produkter med ett vattentryck på upp till 3 000 bar och 0,15 mm munstycken. Processen är ytterst precis och skärfördelningen optimal. Dessutom har vi stans- och fräsutrustning som kan uppfylla de allra flesta bearbetningskrav.

matproc_7